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Steak chef with 20 years of expertise introduces 'Dream Burger'

유명 스테이크 셰프, 20년 노하우가 담긴 '드림 버거' 소개

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Burton Yi, the head chef at Grand Hyatt Jeju's Steak House located within Jeju Dream Tower, is a world-class chef specializing in steak, as he started his career with Austrian-born celebrity chef Wolfgang Puck who is cited as one of the world's best steak chefs.
제주 드림타워 내 그랜드 하얏트 ‘스테이크 하우스'의 총괄 셰프 버튼 이는 스테이크 분야에서 세계 최고 수준의 셰프이다. 버튼 이는 세계 최고 스테이크 셰프라 불리는 오스트리아 출생의 셰프 울프강 퍽과 함께 셰프 커리어를 시작했다.


After joining Grand Hyatt Jeju in July, he has put his 20-year steak knowhow to use in launching the "Dream Burger," which contains quality ingredients including U.S. prime beef.
지난 7월 그랜드 하얏트 제주에 합류한 버튼 이는 U.S. 프라임 소고기를 비롯한 우수 재료들이 담긴 ‘드림 버거' 출시에 자신의 20년 스테이크 노하우를 담았다.


"I use a blend of three different cuts of U.S. beef ― chuck roll, brisket and short rib. The chuck and brisket give a great 'beefy' flavor, while the short rib enhances the mixture as the fat in the short rib does not render as fast," Yi said during an interview with The Korea Times.
버튼 이는 코리아타임스와의 인터뷰에서 "목심, 양지머리와 갈비살에 해당하는 U.S. 소고기 세 부위를 혼합한 것을 사용했다. 목심과 양지머리는 소고기 같은 맛을 많이 내는 반면 갈비살 내에 있는 지방은 빠르게 녹지 않아 갈비살은 혼합된 고기 맛을 높인다"고 전했다.


"In lieu of the typical lettuce and tomatoes and ketchup, I top the burger simply with aged cheddar cheese, crispy shallots, slices of smoked bacon and an onion jam made from Jeju onions that are abundant here. Last but not least, the secret sauce that brings everything together, is the jalapeno mayonnaise."
"일반적인 양상추와 토마토 및 케첩 대신 숙성된 체다 치즈, 아삭아삭한 작은 양파, 구운 베이컨 조각과 풍부한 제주 양파로 만든 양파 마말레이드를 위에 놓았다. 마지막으로 할라피뇨 마요네즈는 모든 맛을 한데 어우러지게 한다."


He continued, "This is my dream burger that I want to share with all the people that visit us here at the Steak House restaurant."
버튼 이는 "드림버거는 스테이크 하우스 레스토랑에 방문했을 때 모든 사람들과 공유하고 싶은 꿈의 버거"라고 덧붙였다.


Yi noted he started dreaming of becoming a chef while watching his grandmother, who helped raise him, make meals for the family.
버튼 이는 자신을 키우고 가족을 위해 식사를 만들어 주시던 할머니를 보며 셰프의 꿈을 키웠다고 말했다.


"Food always tasted best when she made it. She was the first person to show me the love of food and the power it has to bring people together," he said. "Because this way of thinking was instilled in me at an early age, I suppose I've always known that I wanted to be a chef."
버튼 이는 "할머니가 해주신 음식은 항상 정말 맛있었다. 할머니는 내게 음식에 대한 사랑과 사람을 모으는 음식의 힘을 보여준 첫 번째 사람이었다"면서 "어렸을 때 이런 생각이 마음 속에 스며들면서 셰프가 되고 싶다고 생각해온 것 같다"고 덧붙였다.


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Ahn Seong-jin sjahn@koreatimes.co.kr


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